Spring til indhold

Hvorfor skal du vælge en varmepumpe?

Spar på varmeregningen med en luft til vand varmepumpe – en energieffektiv, driftssikker og mindre miljøbelastende varmeløsning til din bolig!

Effektiv varmeløsning

En luft til vand varmepumpe opvarmer din bolig ved at udnytte energien i udeluften til at opvarme vandet i din boligs radiatorer eller gulvvarmesystem. Den kører på elektricitet men afgiver op til fem gange så meget varmeenergi i forhold til den elektricitet, den forbruger. Du får derfor en mindre miljøbelastende varmeløsning, fordi varmepumpen effektivt opvarmer dit hjem sammenlignet med traditionelle opvarmningsmetoder som fx oliefyr.

Når du skifter dit gas- eller oliefyr ud med en luft til vand varmepumpe, kan du samtidig øge din boligs værdi og opgradere energimærkningen.

Fyr dit fyr

Kan du ikke få fjernvarme, kan du slippe billigere, når du skal udskifte dit olie- eller gasfyr med en varmepumpe.

Regeringen og Finans Danmark har indgået et samarbejde under partnerskabet “fyr dit fyr”. Her bidrager Finans Danmark med billige lån, hvor du får gratis oprettelse og lave renter, mens regeringen har droppet tinglysningsafgiften på lånet.

Læs mere om fyr dit fyr-ordningen her.

Nem og sikker 

Der er minimal vedligeholdelse ved en varmepumpe, og det årlige lovpligtige serviceeftersyn sikrer, at din varmepumpe fungerer, som den skal. Husk, serviceeftersynet skal udføres af din Midea partnerinstallatør.  

Høj driftssikkerhed

Stabil og sikker varmedrift – også når det er koldt

God for økonomien

Varmeenergien udnyttes effektivt, så du sparer på varmeregningen 

Mere ansvarlig

Mindre energikrævende og miljøbelastende varmeløsning

Midea – et godt valg for dig

Når du har besluttet dig for at få en varmepumpe, skal du vælge, hvilken varmepumpe det skal være. Udover den høje energieffektivitet er Mideas varmepumper kendt for at have et enkelt design og en nem og intuitiv betjening. Det gør Midea til et godt valg, når du skal vælge din nye varmepumpe.

Varmepumpens levetid

En varmepumpe fra Midea har en typisk levetid på 15-20 år. For at opnå den lange levetid, skal varmepumpen installeres korrekt og løbende vedligeholdes og serviceres.

Hjælp til korrekt placering

Varmepumper fra Midea støjer minimalt, men det er vigtigt, de placeres korrekt. Din Midea partnerinstallatør hjælper dig og sikrer, at din varmepumpe placeres, dimensioneres og installeres korrekt.

Billigere varme

Varmepumpen omdanner 1 kW strøm til 3-5 kW varme ved at kombinere elektricitet med den naturlige energi – og så kan du få reduceret din elafgift for dit elforbrug, der overstiger 4.000 kWh.

Det skal du vide, inden du får en varmepumpe

En varmepumpe passer som udgangspunkt til de fleste boligtyper, men det er ikke altid den rette løsning for alle.

Afhængigt af, hvordan dit nuværende varmesystem er opbygget, fx hvilke radiatorer du har, kan der være behov for at ændre i din boligs varmeinstallation, før du kan få en varmepumpe. Det er også vigtigt at tjekke, om din boligs elinstallationer kan levere den mængde strøm, som varmepumpen forbruger. Har du en elbil eller planer om at få en, stiller det yderligere krav til, hvor meget strøm du har brug for. Du kan tilkøbe mere strøm ved dit elselskab – de kan også guide dig til, hvad du præcis har brug for. Det øgede behov for strøm betyder, at dine eksisterende elinstallationer muligvis kræver en opdatering eller udvidelse.

Overvejer du at få en varmepumpe, er det derfor vigtigt, at du vælger en VE-godkendt installatør – det er din garanti for, at installatøren har den rette viden om og erfaring med varmepumper.

Når du vælger en varmepumpe fra Midea, gennemgår din Midea partnerinstallatør dine nuværende installationer med dig for at sikre, at du får den bedste varmeløsning til dig og din bolig.

Find din nærmeste Midea partnerinstallatør her.

Hvilken varmepumpe skal du vælge?

Bliv klogere på de forskellige luft til vand varmepumper, og find den helt rigtige varmeløsning til dit behov!