Computer der viser statistik

SEO – Hvor svært kan det egentligt være?

Hvor svært kan det egentligt være at stoppe med at ligge i bunden af Google? Lad os være helt ærlige, det er faktisk ikke så svært, hvis man vælger at anvende de korrekte teknikker og lader sig hjælpe af de rigtige mennesker.

Men hvorfor er det så vigtigt at ligge i toppen af søgeresultaterne på Google? For at svare på dette spørgsmål, så kan du måske stille dig selv dette spørgsmål: Hvor ofte går du egentligt til side to eller tre på Google, hvis der er 10 relevante resultater i toppen af den første side? Svaret vil i de fleste tilfælde være ’aldrig’. Derfor er søgemaskineoptimering vigtigt!

Men hvad gør man så for at rangere højt? Man kan gøre mange forskellige ting. Det handler blandt andet om, at din hjemmesides tekstlige indhold skal være relevant overfor de søgninger, som du gerne vil have til din side. Hvis du sælger sko, så kan du prøve at spørge dig selv, hvad søger folk på, hvis de gerne vil finde sko på nettet? Dette kan naturligvis være mange ting, men nogle fraser er dog meget mere populære end andre. Det handler altså om at forudse, hvad den potentielle køber vil søge efter og indrette sig herefter!

Hvad er linkbuilding, og hvad kan det gøre for dig?

En anden metode, til at skærpe opmærksomheden omkring din hjemmeside, er linkbuilding. Linkbuilding består af en række artikler eller tekster, som indeholder relevant information omkring emnet, og som linker til din hjemmeside. Når disse tekster er skrevet, så skal de fordeles ud på andre hjemmesider, hvis indhold er relevant i forhold til dit indhold eller dine produkter.

Lad os tage et eksempel, hvor du har en webshop, som sælger indretningsartikler. Hvor kunne du tænke dig at placere dine tekster, hvis du skulle vælge mellem en blog, som handler om rejser eller en blog, som handler om indretning? Svaret giver næsten sig selv, men pointen er utrolig vigtig – du skal placere dine linkbuilding tekster på relevante hjemmesider!

Gør din hjemmeside synlig på andre platforme

Hvordan kan du ellers gøre din hjemmeside mere synlig for potentielle kunder? Den største søgeplatform er naturligvis Google, men der er mange andre steder, hvor du kan ramme dine kunder næsten lige så effektivt. Dette kan blandt andet være gennem billedreklamer på Facebook eller gennem videoreklamer på YouTube!

Kender du det med, at du vil se en video på YouTube, men før videoen starter, så skal du lige se en reklame på fem sekunder først? Ja, det er ret irriterende, men det er dog langt mindre frustrerende, hvis reklamen rent faktisk er relevant for dig!
Dette kan være dine reklamer, som bliver vist her, men pointen er den samme som ved linkbuilding teksterne – indholdet skal være relevant i forhold til den efterfølgende video! Hvis den potentielle kunde søger efter videoer, som omhandler indretning, så er det dér, du skal slå til!

Så kom i gang! Du vil garanteret kunne øge din hjemmesides trafik og salg!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *